ABB koopt Additive Industries-machine voor 3D-productie reserveonderdelen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Na een uitgebreide marktevaluatie heeft ABB Turbocharging besloten te investeren in het Metalfab1-platform van Additive Industries. Met dit industriĆ«le AM-productiesysteem voor metaal gaat ABB op aanvraag reserveonderdelen printen voor zijn turboladers van 500 kW tot 80+ MW voor diesel- en gasmotoren. De twee partijen optimaliseren samen het geĆÆntegreerde proces om het traditionele gieten te vervangen door additieve productie.

ABB heeft meer dan 200 duizend turbocompressoren geĆÆnstalleerd, onder meer voor scheepsmotoren, diesellocomotieven en noodstroomopwekking. De levertijd van de duizenden verschillende reserveonderdelen kan vanwege het relatief trage gietproces oplopen tot negen weken. Om toch de beschikbaarheid te kunnen garanderen, moet ABB een groot aantal componenten op voorraad houden. Met het Metalfab1-platform kunnen de doorlooptijden voor de productie van reserveonderdelen worden teruggebracht tot een week.

ā€˜In Additive Industries hebben we een partner gevonden die niet alleen begrijpt wat er nodig is om 3D-metaalprinten in een industriĆ«le omgeving te gebruiken, maar die ook onze passie deelt voor digitale technologieĆ«n zodat we de service aan onze klanten continu kunnen verbeterenā€™, aldus Egon Seegers, manager Service Parts van ABB Turbocharger.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.