ABB introduceert robotsoftware voor machinebelading

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op basis van jarenlange ervaring heeft ABB twee softwareoplossingen ontwikkeld voor het gerobotiseerd beladen van machines. Het betreft een combinatie van het softwarepakket Robotstudio Machine Tending Powerpac en het op de robotbesturing draaiende softwarepakket Robotware Machine Tending. Beide ABB-programmaā€˜s maken het programmeren makkelijker, sneller en flexibeler. Producties kunnen hierdoor sneller worden gestart of hervat. Dit levert tijd- en kostenbesparingen op.

Gezamenlijk verzorgen Robotstudio Machine Tending Powerpac en Robotware Machine Tending via simulatie, validatie en optimalisatie een complete virtuele 3D-wereld. Deze virtuele representatie kan direct worden overgebracht naar de echte wereld. Gebruikers kunnen alles vooraf simuleren, van cyclustijden tot aan potentiĆ«le botsrisicoā€˜s. Dankzij deze software kunnen dus kostbare fouten worden voorkomen.

De Robotstudio Machine Tending Powerpac is als add-on beschikbaar voor Robotstudio, ABBā€˜s pc-gebaseerde programmeertool voor het snel en eenvoudig aanmaken en bewerken van robotcellen in 3D. Met een bibliotheek aan veelgebruikte grijpers en stationsoorten is een virtuele robotcel zo gecreĆ«erd, aldus ABB. Bovendien is de veiligheidsfunctionaliteit vereenvoudigd, dankzij de optie om veilige home position movements te definiĆ«ren in 3D.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen