ABB groeit goed in motion en robotica

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het eerste halfjaar van 2017 heeft ABB een omzet geboekt van 16,3 miljard dollar. Dat is 2 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg wel fors: van 906 miljoen in H1’16 naar 1,25 miljard dollar in de eerste zes maanden van dit jaar.

Alleen ABB’s divisie voor motion en robotica kon in het tweede kwartaal positieve cijfers overleggen. De tak boekte een omzetgroei van 3 procent naar 2,09 miljard en een ordergroei van 12 procent tot 2,22 miljard dollar. De drie andere divisies – Electrification Products, Industrial Automation en Power Grids – zagen hun omzet in het tweede kwartaal teruglopen. Alleen voor industriële automatisering kon ABB dat compenseren met een ordergroei van 6 procent.

Macro-economische en geopolitieke ontwikkelingen zorgen voor een gemengde beeld. Voorspellingen over de tweede helft van 2017 durft ABB daarom niet te geven. Wel bestempelt het bedrijf 2017 als een overgangsjaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.