ABB en VDL zetten samen in op co-creatie

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De samenwerking tussen VDL en ABB om industriële en maatschappelijke transformatieprojecten te ontwikkelen – die in 2017 van start ging – is onlangs vastgelegd in een niet-exclusief samenwerkingscontract. De twee internationale industriële bedrijven blijven vanuit hun eigen identiteit, zelfstandig opereren maar zullen in voorkomende gevallen zowel in Nederland als wereldwijd gezamenlijk optrekken. De samenwerking zal zich vooral richten op oplossingen voor de infrastructuur, havens, food & beverage, elektrisch vervoer en de energietransitie.

Negentig procent van nieuwe industriële en maatschappelijke projecten in Nederland vragen om een geïntegreerd aanbod van producten en diensten op het gebied van mechanica, elektrificatie en connectiviteit. Om de ontwikkeling van smart industry, slimme steden en uiteindelijk slimme samenlevingen mogelijk te maken is connectiviteit het sleutelwoord.

ABB en VDL geloven in de kracht van samenwerking om de uitdagingen, die de complexer wordende wereld biedt, te kunnen beantwoorden. ‘De samenwerking betekent dat ABB en VDL vanaf de tekentafel samenwerken om voor de eindgebruiker de meest optimale en duurzame oplossing te kunnen bieden’, aldus Eric Karsemakers, vicepresident Electrification Netherlands van ABB. ‘Dat is bij ieder project ons doel. Of de vraag nu komt van een opdrachtgever van VDL of ABB, waar ook ter wereld, we gaan in co-creatie van start. Past bij een specifieke vraag samenwerking met een andere bedrijf beter, of vormt deze een toegevoegde waarde, dan wordt daar ook mee samengewerkt. We roepen meer bedrijven om op deze manier te gaan samenwerken, met ons en met anderen, want alleen in co-creatie kunnen we succesvol alle uitdagingen aan die ons te wachten staan in de snel veranderende wereld.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.