ABB en HP verbinden ot en it in fabriek

Alexander Pil
4 december 2017

ABB en Hewlett Packard Enterprise (HPE) zijn een wereldwijde strategische samenwerking aangegaan. Binnen dit partnerschap wordt het Ability-portfolio van ABB gecombineerd met de hybride it-oplossingen van HPE. De koppeling moet klanten oplossingen bieden om bruikbare inzichten te creëren uit fabrieksdata, ter verbetering van efficiëntie en flexibiliteit van operations.

ABB en HPE werken samen aan Smart Industry-concepten.

Klanten halen voordeel uit de combinatie van de kennis van ABB in operationele technologie (ot) en het leiderschap van HPE in informatietechnologie (it). De twee bedrijven brengen ot en it samen in branchegerichte oplossingen die industriële data omzetten in bruikbare inzichten en geautomatiseerde acties. Hierin worden veelgebruikte cloudplatforms als Microsoft Azure samengevoegd met it-systemen die draaien in corporate datacenters en aan de rand van het netwerk. De juiste mix van it-platforms versnelt dataverwerking in fabrieken en biedt bovendien effectieve controle over de industriële processen op verschillende locaties.

‘Deze strategische samenwerking kenmerkt de volgende stap in digitale industriële transformatie’, aldus ABB-topman Ulrich Spiesshofer. ‘Samen brengen we de intelligentie uit cloudoplossingen naar on-premise implementaties in fabrieken en datacenters. Dit zorgt voor betere uptime en snelheid en meer rendement.’