ABB en Dassault bundelen softwarekrachten

Alexander Pil
4 maart 2019

ABB en Dassault Systèmes zijn een wereldwijde samenwerking aangegaan op het gebied van software. De twee bedrijven koppelen hun Ability- en 3dexperience-platforms waardoor ze klanten in digitale industrieën een breed portfolio kunnen bieden dat loopt van productlifecyclemanagement tot gezondheidsoplossingen. Gefaseerd leggen ABB en Dassault de focus op fabrieksautomatisering en robotica, procesautomatisering en slimme gebouwen.

ABB maakt al volop gebruik van Dassaults 3dexperience-pakket om zijn oplossingen te modelleren en simuleren voordat het ze levert aan klanten. Door de samenwerking kan ABB geavanceerde digital twins ontwikkelen en meeleveren zodat klanten hun efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid kunnen verhogen.

‘De industrie van de eenentwintigste eeuw wordt niet langer bepaald door simpelweg van capaciteit om producten te maken’, zegt Dassault-topman Bernard Charlès. ‘Bedrijven komen aan de top via om superieure technische knowhow. Dat maakt het verschil. De omslag gebeurt nu door de convergentie van digitale technologieën die elk aspect van de industrie transformeren. Een platformbenadering maakt het mogelijk dat de echte en virtuele werelden informatie uitwisselen en elkaar versterken.’