ABB breidt robotserie uit met twee krachtigere versies

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op de Metavak in Gorinchem showt ABB Robotics zijn recent geïntroduceerde robotserie, de IRB 6700. Sinds 14 oktober zijn in deze serie twee powervarianten leverbaar met nog meer handlingscapaciteit. ‘Met alle IRB 6700-robotvarianten kunnen gebruikers hun total cost of ownership tot wel 20 procent verlagen’, aldus Martin van der Have, sales manager bij ABB Robotics. ‘De IRB 6700 ziet er aan de buitenkant niet zoveel anders uit dan zijn voorganger, de IRB 6640, maar de honderden kleine verbeteringen aan de binnenkant maken een enorm verschil.’

Dit verschil wordt onder meer gemaakt door een veel efficiëntere energieverdeling. Het stroomverbruik is hierdoor met 15 procent verlaagd. Andere verbeteringen zijn een toename van de betrouwbaarheid, nauwkeurigheid, beladingscapaciteit en snelheid. Ook kunnen monteurs hun servicebeurten korter houden en zijn er minder servicebeurten vereist, aldus ABB.

ABB Robotics presenteerde begin dit jaar al de eerste zes varianten uit de IRB 6700-serie. Deze maand voegde het bedrijf daar twee nieuwe robotvarianten aan toe, de IRB 6700-300/2.70 en de IRB 6700-245/3.00. In vergelijking met de eerste varianten is de handlingscapaciteit van de twee nieuwe robots hoger: tot wel 300 kilogram.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen