‘Aanvoer soldeer EU loopt gevaar’

Leestijd: 1 minuut

Een rondgang van brancheorganisatie IPC langs de leveranciers van soldeer aan bedrijven in de Europese Unie heeft ’zorgwekkende‘ resultaten opgeleverd. Een ruime meerderheid van de ondervraagden weet bar weinig over Registration, Evaluation and Authorization of Chemicals (Reach), de nieuwe Europese regelgeving voor chemicaliën, terwijl ze in minder dan drie maanden de zogenaamde preregistratie voltooid moeten hebben. Doen ze dat niet, dan moeten ze mogelijk stoppen met hun productie of import.

Het doel van het Reach-systeem is het beheersen van risico‘s die gerelateerd zijn aan chemische stoffen. De regelgeving werd eind 2006 aangenomen en is sinds juni vorig jaar van kracht. De European Chemicals Agency (ECA) in Helsinki overziet de uitvoering ervan.

Voor de preregistratie moeten bedrijven beknopte informatie aan de ECA leveren. Daarmee krijgen ze, afhankelijk van de hoeveelheid chemicaliën die ze verwerken, uitstel voor de deadlines die gelden voor de rest van de Reach-procedure. De mogelijkheid tot preregistratie loopt op 30 november af.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.