Aangepaste EU Chips Act krijgt groen licht

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De lidstaten gaan op 18 april een aangepaste EU Chips Act goedkeuren. De wet die vorig jaar werd aangekondigd was aanvankelijk uitsluitend gericht op geavanceerde halfgeleidertechnologie, maar is nu uitgebreid tot de gehele waardeketen, inclusief oudere chiptypen en r&d, vertelden insiders aan Reuters. De wetgeving heeft tot doel het marktaandeel van Europa in de chipindustrie te verhogen tot 20 procent, tegen ongeveer 10 procent nu.

Vooruitlopend op goedkeuring hebben verschillende bedrijven al uitbreidingen of de bouw van nieuwe fabrieken aangekondigd. Intel wil in het Duitse Magdeburg een geavanceerde fabriek van meer dan 20 miljard euro bouwen, hoewel deze plannen momenteel in de ijskast staan. STMicroelectronics en Globalfoundries werken samen aan een FDSOI-fabriek van 6,7 miljard euro in Frankrijk, Infineon steekt 5 miljard euro in de uitbreiding van de productie van powerchips en Bosch investeert 3 miljard euro in de productie van automotive chips. TSMC, ten slotte, onderhandelt naar verluidt over een fab in Duitsland.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.