Aandelen familiebedrijf Nijdra in handen volgende generatie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Oprichter en eigenaar Johan Nije neemt afscheid van de Nijdra Groep in Middenbeemster. De laatste jaren was zijn rol op de werkvloer al beperkt en waren de directie- en managementtaken reeds overgedragen. Per 1 januari heeft Nije zich volledig teruggetrokken en komen de aandelen van alle werkmaatschappijen in handen van zijn zoon en dochter: Jeroen Nije en Saskia van Dijk-Nije.

’Onze strategie is erop gericht om verder door te groeien als system supplier, dus compleet toeleveren en ontzorgen‘, aldus Saskia Nije. ’We assembleren apparaten waarbij verschillende disciplines binnen ons bedrijf betrokken zijn. Dat proces is al in gang gezet waardoor we ook steeds vaker betrokken worden bij de engineering van producten. Zo maken we nu machines voor de optische industrie waarvoor we een geheel stofvrije ruimte hebben ingericht.‘ Jeroen Nije vult aan: ’We willen zoveel mogelijk bij de eindklant aan tafel zitten en als team met elkaar verbonden zijn. Dan is onze meerwaarde het grootst.‘

Johan Nije richtte in 1983 Nije Draaierij (Nijdra) op. Het bedrijf begon in Amsterdam, verhuisde later naar Westzaan om in 1993 in Middenbeemster te belanden. Binnen de Nijdra Groep zijn vier bedrijven actief: Nijdra Fijnmechanische Industrie, Nijdra Special Products, Nijdra Assemblage en Meprotech.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen