Aandeelhouders schieten fusie Picanol en Tessenderlo af

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Weefgetouwenproducent Picanol en chemieconcern Tessenderlo smelten definitief niet samen tot één grote industriële groep. De voorgenomen fusie kreeg te weinig steun van de aandeelhouders. De tegenstemmers komen vooral uit het Tessenderlo-kamp want Picanol-ceo Luc Tack heeft bijna negentig procent van de Picanol-aandelen in zijn bezit. De aandeelhouders van Tessenderlo zijn niet tevreden met de voorwaarden van de transactie. Dat bleek al in januari toen de geplande buitengewone aandeelhoudersvergadering tot nader orde werd uitgesteld. ‘Na grondige overweging heeft de raad van bestuur van Picanol vastgesteld dat er op dit moment onvoldoende steun is in de markt om – aan voorwaarden die voor Picanol en zijn aandeelhouders aanvaardbaar zijn – de transactie succesvol af te ronden’, klinkt het vanuit Ieper.

Er is ook goed nieuws. Het mooie jaarrapport over 2015 maakt dat Picanol opnieuw nieuwe medewerkers werft. Medio vorig jaar zocht het bedrijf al honderd nieuwe arbeidskrachten. Nu komen daar nog eens vijftig arbeidsplaatsen bij. ‘We zoeken enerzijds mensen voor de productieteams, zoals monteurs, weeftechnici en field technicians die overal ter wereld onze machines bij de klanten gaan installeren. Anderzijds kunnen we ook nieuwe ondersteunende profielen gebruiken in andere afdelingen, zoals de verkoop, it en finance’, aldus persvoorlichter Fredric Dryhoel in De Standaard. ‘Een aantal jobaanbiedingen is gerelateerd aan de productiepieken en gaat mee met de montageopdrachten. Bij functies als cnc-bediener of r&d-ingenieur gaat het om open vacatures die kunnen uitmonden in vaste tewerkstelling, omdat dit profielen zijn die we moeilijker kunnen invullen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.