Aandeel buitenlanders in Nederlands hoger onderwijs groeit

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het aantal buitenlanders in het Nederlandse hoger onderwijs groeide afgelopen jaar verder, blijkt uit cijfers van Nuffic, de organisatie voor studentenmobiliteit van en naar het buitenland. In het collegejaar 2010-2011 kwam tien procent van de wo-studenten uit het buitenland, een stijging met drie procentpunten over vijf jaar. Bij het hbo steeg het aandeel minder sterk, van zes naar 6,5 procent.

Met name Duitsland blijft een belangrijke leverancier van studenten. Duitsers maken 46 procent van de buitenlandse studentenpopulatie uit. China (tien procent) en België (vijf procent) volgen op afstand. De buitenlandse studenten komen vooral voor de university colleges (dertig procent) en voor landbouw- (23 procent) en economische (achttien procent) studies naar Nederland. Techniek is met elf procent minder geliefd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.