Aandeel ASMI in ASMPT opnieuw ter discussie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASM International heeft het opnieuw te stellen met een activistische aandeelhouder. Het Amerikaanse hedgefonds Eminence Capital heeft verzocht ASMI’s aandeel in ASM Pacific Technology (ASMPT) ter discussie te stellen op de volgende algemene aandeelhoudersvergadering. De Almeerse machinebouwer heeft dat verzoek noodgedwongen ingewilligd, maar stelt in een persbericht te hechten aan waardecreatie op de lange termijn en dat een significant aandeel in ASMPT van strategische waarde is voor het bedrijf.

ASMPT is actief in de back-end van het halfgeleiderfabricageproces. ASMI gaf in 2013 zijn meerderheidsbelang in het onderdeel op, niet lang nadat het de wil van activistische aandeelhouders had getrotseerd om het belang van in ASMPT helemaal te verkopen. Dat was een hard gevecht, waarbij zelfs een oordeel van de Hoge Raad werd gevraagd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.