‘Aanbod technisch personeel droogt snel op zonder actie industrie’

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Ondanks de vele initiatieven van overheid en brancheverenigingen, zoals het Techniekpact van Henk Kamp, zullen industriële bedrijven zelf meer het heft in handen moeten nemen om de machines draaiende te houden. Het aanbod van geschikte technische werknemers droogt snel op. Dat stelt trainingshuis ROVC.

Er bestaat niet alleen een kwantitatief tekort aan technisch personeel, maar er nadert ook een kwalitatief tekort, constateert ROVC. Sterker nog, uit onderzoek van het trainingshuis blijkt dat 51,6 procent van de werkgevers binnen de industrie het tekort aan kwaliteit al merkt. De aanwezige competenties om een functie goed uit te kunnen voeren ontbreken en komen vaak niet overeen met de behoefte die een organisatie heeft. Ook op deze scenario‘s dienen bedrijven vroegtijdig in te spelen, vindt ROVC.

’Veel organisaties erkennen inmiddels dat er een uitdaging op komst is op het gebied van personeel‘, vertelt Roel Greutink, manager Ontwikkeling & Onderhoud Producten bij ROVC. ’Ik merk echter dat de verantwoordelijkheid hiervoor en de taak om een oplossing te vinden vaak bij anderen wordt gelegd. Zo worden de overheid en het onderwijs door veel mensen als veroorzakers van het probleem gezien. De oplossing begint echter bij jezelf. Acceptatie van het probleem is de eerste stap: erken dat er wat moet gebeuren om te zorgen dat de organisatie blijft draaien en breng in kaart welke gevolgen voor de organisatie kunnen ontstaan.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.