Aalberts ziet activiteiten aantrekken

Alexander Pil
19 augustus 2013

De omzet van Aalberts Industries is in het eerste halfjaar licht gedaald ten opzichte van 2012. De teller stopte bij 1,02 miljard euro, waar hij vorig jaar nog tot 1,03 miljard kwam. Ook de nettowinst daalde: van 70,1 miljoen euro in 2012 naar 64,7 miljoen dit jaar.

’We hebben in de eerste zes maanden veel geïnvesteerd om onze marktpositie te versterken door extra marketing-, verkoopinspanning en introducties van aanvullende producten in marktomstandigheden die veelal moeilijker waren dan de eerste helft van vorig jaar‘, aldus Aalberts-CEO Wim Pelsma. ’Er was sprake van een maandelijkse toename van orders, omzet en resultaat. Het tweede kwartaal was daarbij beduidend beter dan het eerste.‘

Bij de divisie Industrial Services daalde de netto-omzet met 3 procent tot 302 miljoen euro. Ook de winstgevendheid zakte in, naar 37,7 miljoen euro. Ondanks uitdagende marktomstandigheden hoefde de tak Flow Control met een omzet van 714 miljoen euro slechts licht in te leveren in vergelijking met het resultaat van vorig jaar.

Aalberts constateerde in de eerste zes maanden een trage start en een geleidelijke groei. De activiteiten in de halfgeleiderindustrie namen gestaag toe maar hadden een trage start, zeker in vergelijking met de sterke eerste jaarhelft van 2012. Door verhoging van de verkoopinspanning wierf Aalberts nieuwe klanten op het gebied van hoogzuivere gassystemen. De activiteiten voor de ledproductiemarkt waren op een lager niveau. Bij de automobielindustrie was in Duitsland sprake van een stabiel goed niveau, dit in tegenstelling tot Frankrijk waar de marktomstandigheden moeilijk bleven. Ook de machinebouwactiviteiten in Duitsland ontwikkelden zich goed.