Aalberts versterkt zich in geavanceerde mechatronica

Alexander Pil
28 januari 2022

Aalberts heeft overeenstemming bereikt over de overname van 100 procent van de aandelen van Isel Germany. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar het Duitse bedrijf met vestigingen in Eichenzell en Eiterfeld heeft een jaaromzet van circa 35 miljoen euro met tweehonderd medewerkers. Door deze overname versterkt Aalberts zijn technologieportfolio in geavanceerde mechatronica en breidt het zijn productiecapaciteit in Duitsland uit.

Waferhandlers behoren tot de kernproducten van Isel.

Isel combineert kennis van mechanica, elektronica en software om waferhandling, robotica en machinesystemen te ontwikkelen, engineeren en produceren met digitale diensten. Isel richt zich op de halfgeleiderindustrie en andere industriële niches. De meeste componenten die nodig zijn voor deze systemen worden in eigen huis vervaardigd, zoals lineaire bewegingseenheden, draaitafels en aandrijfelementen. Isel is in staat om volledig op maat gemaakte geavanceerde mechatronicaoplossingen met digitale diensten aan te bieden.

Samen met de vestiging van Aalberts Advanced Mechatronics in het Duitse Raunheim zal Isel meerdere zakelijke kansen stimuleren. Ten eerste zullen Isels waferhandling- en robotsystemen worden aangeboden in combinatie met de trillingsisolatiesystemen van Aalberts, waarbij wordt gebruikgemaakt van het klantenbestand van beide bedrijven. Ten tweede maakt de kennis en capaciteit van Isel het mogelijk om samen nieuwe mechatronische en softwaresystemen te ontwikkelen. Ten derde kan de sterke productiebasis door Aalberts Advanced Mechatronics worden benut om een hogere operationele efficiëntie te realiseren.