Aalberts versterkt positie in olie- en gasmarkt

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Aalberts Industries heeft overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen van BSM Valves in Nederland. Dat Bredase bedrijf is gespecialiseerd in high-end afsluiters. Het ontwikkelt, produceert, assembleert en test klantspecifieke afsluiters voor de onshore en offshore olie- en gasindustrie, de (petro)chemische industrie en energiemarkt. In deze sectoren zijn producten nodig die bestand zijn tegen extreme condities, temperaturen van -196 tot 850 graden Celsius en hoge drukwaarden. BSM levert de afsluiters in groottes tot 700 mm. Met ongeveer zestig medewerkers genereert het bedrijf een omzet van zo‘n 17 miljoen euro.

BSM Valves wordt onderdeel van de Aalberts-divisie Flow Control die daarmee ’een belangrijke strategische stap‘ zet. Het productportfolio voegt Aalberts toe aan de Broen-lijn die het in 1993 overnam. Het concern verwacht zo te kunnen groeien in met name de olie-, gas- en petrochemische industrie in Oost-Europa en Rusland. In Noord-Amerika kan BSM gebruikmaken van de verkoopkanalen van Conbraco, die met het Apollo Valves-productportfolio een goede positie heeft verworven. Ook in Midden- en Zuid-Amerika ziet Aalberts mogelijkheden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.