Aalberts versterkt portfolio in halfgeleidermarkt

Alexander Pil
12 juli 2022

Aalberts heeft overeenstemming bereikt over de overname van 100 procent van de aandelen van het Oostenrijkse KML Linear Motion Technology en KML Precision Machining, met een gecombineerde jaaromzet van ongeveer 35 miljoen euro met honderdtwintig medewerkers.

Foto: KML

KML biedt geavanceerde mechatronische oplossingen voor het uitvoeren van lineaire en roterende hogesnelheidsbewegingen in complexe toepassingsgebieden. KML-systemen worden voornamelijk gebruikt als integraal subsysteem van machines, waardoor hoogwaardige productie met semicon-efficiëntie mogelijk wordt.

Het portfolio van KML omvat voornamelijk maatwerkoplossingen, precies afgestemd op de individuele behoeften van de klant, van ontwerp tot serieproductie. KML is een partner van projectdefinitie en concept tot engineering, productie en montage, inclusief training en aftersales service. Daarnaast biedt KML gestandaardiseerde lineaire motorsystemen en componenten.

KML en Aalberts zullen nauw samenwerken om groei te stimuleren. Beide bedrijven kunnen gecombineerde mechatronica-oplossingen aanbieden aan bestaande en nieuwe klanten in de verschillende regio’s. Technologie zal worden uitgewisseld tussen de bedrijven om innovaties te stimuleren en verdere capaciteitsuitbreidingen zullen worden uitgevoerd.