Aalberts verdubbelt winst en gaat op overnamepad

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Toeleverancier Aalberts Industries heeft in 2010 een omzet geboekt van 1,7 miljard euro. Dat is een toename van twintig procent. De nettowinst steeg met 116 procent naar 117,3 miljoen euro, aanzienlijk meer dan waarop analisten hadden gerekend.

Aalberts heeft honderd tot honderdvijftig miljoen euro in kas en wil daarmee op overnamepad. Zowel kleine als grote acquisities behoren tot de mogelijkheden, zei financieel directeur John Eijgendaal tegen de Dow Jones Nieuwsdienst. ’We hebben altijd een wensenlijst en hopen in de komende twaalf maanden een aantal bedrijven over te nemen‘, aldus Eijgendaal. Voor beide divisies, Industrial Services en Flow Control, ziet hij mogelijkheden.

CEO en president Jan Aalberts toont zich tevreden over de staat van zijn bedrijf: ’De onderneming heeft zich in 2010 goed hersteld en verder ontwikkeld. Onze verwachting was dat wij op basis van onze voortgezette strategie en bedrijfsvoering versterkt uit de moeilijke marktsituatie van 2009 zouden komen. Die verwachting is bewaarheid. Niet alle voor ons belangrijke markten hebben zich in gelijke mate en snelheid hersteld. Niettemin wonnen we op diverse markten terrein. Met de overname van Conbraco is een belangrijke stap gezet ter versterking van de marktpositie in Noord-Amerika. De goede gang van zaken bij Industrial Services was vooral te danken aan de positieve ontwikkelingen met name op de halfgeleider-, automobiel- en precisiemachinebouwmarkten. Bij Flow Control droegen vooral het herstel in een aantal markten, de intensievere samenwerking tussen de groepsmaatschappijen en de versnelde bundeling van verkoop- en distributiekracht bij.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.