Aalberts sluit 2007 af met 128 miljoen winst

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Aalberts Industries maakte in 2007 een winst van 128 miljoen euro, 19 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet groeide met 18 procent naar 1,7 miljard euro. Daarvan was 7 procent autonome groei.

De omzet van Flow Control steeg in 2007 met 21 procent tot 1,2 miljard euro. De autonome omzet groeide met 7 procent. De netto-omzet van de activiteit Industrial Services steeg in 2007 met 13 procent naar 506 miljoen euro (8 procent autonome omzetgroei). Zowel de productie van klantspecifieke onderdelen als de metaalveredelingsactiviteiten toonden een gezonde autonome ontwikkeling.

Onlangs kocht Aalberts het Nederlandse bedrijvenconglomeraat Integrated Dynamics Engineering (IDE), een toeleverancier van subsystemen aan de halfgeleiderindustrie. Dat was de eerste aankoop van Aalberts op het gebied van volledige modules en systemen. IDE levert aan ASML al jarenlang de trillingsdempingssystemen die waferscanners en –steppers afschermen van omgevingsinvloeden, zoals langsrijdende vrachtwagens en treinen. IDE maakt momenteel deel uit van Industrial Services.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.