Aalberts schrapt 650 banen

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Aalberts Industries ontkomt niet aan de economische malaise. Met name in november werd het bedrijf uit Langbroek onverwacht hard getroffen. In alle regio‘s waarin het actief is, loopt de vraag terug. Aalberts verwacht dat de winst dit jaar flink lager zal uitvallen dan in 2007. Per aandeel zou de winstdaling wel eens 15 tot 20 procent kunnen bedragen, waarschuwt het bedrijf in een persbericht.

Directeur Jan Aalberts heeft al de nodige maatregelen getroffen. Zo ging er de afgelopen maanden een streep door 650 banen. Dat is ongeveer 5,5 procent van het totale personeelsbestand. Het Financieele Dagblad vreest dat er nog meer slecht nieuws op komst is. Er is een reëel risico dat meer maatregelen nodig zijn, zegt Petercam-analist Luuk van Beek in de zakenkrant.

Jan Aalberts zegt in het FD dat de problemen zich ’specifiek in de maand november‘ begonnen op te stapelen. ’Opeens zaten we in een mondiale recessie. Ik heb niet zien aankomen dat het deze omvang zou krijgen.‘ Als voorbeelden van pijnpunten noemt hij het gebrek aan liquiditeiten bij energiebedrijven in Oost-Europa en de vraaguitval vanuit de automotive-industrie. ’Bij Daf trokken ze eerder dit jaar nog mensen bij ons weg. Nu moeten ze alweer afscheid nemen van hen.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.