Aalberts rondt kaap 1 miljard euro

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Ondanks het feit dat 2011 een topjaar was voor Aalberts Industries, heeft het technologieconcern in het eerste halfjaar van 2012 toch opnieuw omzetgroei geboekt. Tussen januari en juni boekte het een omzet van 1,03 miljard euro. Dat is een toename van 6 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het nettoresultaat (voor amortisatie) lag 8 procent hoger: 78,1 miljoen euro.

Bij de divisie Industrial Services is de netto-omzet in de eerste zes maanden met 10 procent gestegen tot 313 miljoen euro. Aalberts startte investeringsprojecten voor nieuwe en bestaande klanten in Duitsland, Scandinavië en de Verenigde Staten. In het derde kwartaal zullen de eerste orders worden uitgeleverd vanuit de nieuwe locaties in India en Polen. De voorbereiding voor een nieuwe productielocatie in China is in volle gang. Binnen de halfgeleiderindustrie was de marktvraag goed. De behoefte aan meer complete systemen met meer toegevoegde waarde neemt steeds duidelijker vorm aan. De activiteiten voor de automobielindustrie bleven in het eerste halfjaar op een hoog niveau. In de precisiemachinebouw ontwikkelde de marktvraag zich goed. Aalberts zegt volop te profiteren van zijn marktpositie in de Duitse machinebouw. Ook de activiteiten in de turbine- en luchtvaartindustrie lieten een sterke groei zien, met name in Noord-Amerika, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De metalektrobusiness vertoonde dan weer een sterke groei in China en Polen.

De andere Aalberts-tak, Flow Control, sloot de boeken met een omzet van 717 miljoen euro, een groei van 4 procent. De markten vertoonden een gemengd beeld. In het bouw- en installatiesegment in West-Europa en Noord-Amerika bleven de omstandigheden onveranderd uitdagend. In Oost-Europa was sprake van een goede groei. In de marktsegmenten gas, stadsverwarming, industrie, irrigatie en bier en softdrinks kon Aalberts een sterke groei realiseren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.