Aalberts neemt 25 procent belang in KMWE

Alexander Pil
19 januari 2017

Aalberts Investments en de huidige aandeelhouders van de KMWE Group hebben een overeenkomst getekend waarbij Aalberts Investments een belang van 25 procent neemt in KMWE. Dat bedrijf versterkt hiermee naar eigen zeggen ‘zijn strategische en financiële positie ter voorbereiding op de sterke groeiverwachtingen voor de komende jaren’.

KMWE heeft tussen 2009 en 2016 een omzetgroei doorgemaakt van zo’n 20 miljoen tot miljoen euro. Gebaseerd op de huidige verwachtingen zal dit groeitempo de komende jaren blijven aanhouden. Daarnaast zegt KMWE te blijven investeren in uitbreidingen van zijn vestigingen en in de ontwikkeling van zowel zijn medewerkers als ook de laatste stand van de technologie. Een goed voorbeeld hiervan is de geplande verhuizing naar de Brainport Industries Campus in de komende een tot twee jaar.

KMWE-ceo Edward Voncken: ‘Met Jan Aalberts halen wij niet alleen een investeerder aan boord waarmee wij onze financiële slagkracht aanzienlijk vergroten maar ook een vooraanstaand expert in onze business die ons huidige team met zijn ervaring en netwerk zal gaan versterken.’

Jan Aalberts van Aalberts Investments: ‘Ik ben niet alleen investeerder maar wil ook actief betrokken zijn bij de bedrijven waarin wij investeren, bij voorkeur sterk groeiende bedrijven die op hun gebied een vooraanstaande positie hebben. KMWE is een mooi bedrijf dat precies aan deze voorwaarde voldoet.’

KWME heeft gekozen voor een bestuursstructuur waarin zowel de directie als de toezichthouders plaatsnemen. Het nieuwe bestuur zal bestaan uit twee toezichthouders, Jan Aalberts (voorzitter) en Berry Geven, en twee uitvoerende bestuurders, Voncken en Marc Evers (cto/coo).