Aalberts Industries in één klap zichtbaar als modulebouwer

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Met de overname van Integrated Dynamics Engineering (IDE) kan Aalberts Industries nu voor het eerst volledige high-end subsystemen leveren. Het bedrijvenconglomeraat van Jan Aalberts maakt zich met de aankoop in één klap zichtbaar als toeleverancier van modules in de Nederlandse hightechindustrie.

Aalberts levert al sinds zijn oorsprong hoogwaardige onderdelen aan high-end machinefabrikanten. Dat waren tot nu toe echter vooral mechanische delen. Een koers richting systemen en producten was een wens die het bedrijf uit Langbroek al langer koesterde.

Integrated Dynamics Engineering levert systemen voor het onderdrukken van omgevingsinvloeden zoals trillingen, geluid en elektromagnetische straling. Dat doet IDE in markten als research, metrologie, lithografie en medische systemen. Daarnaast levert IDE waferhandlers en motion control voor precisiebewegingen. Het bedrijf is al bekend als toeleverancier aan Nederlandse chipmachine- en instrumentenbouwers. IDE genereert een jaaromzet van circa 32 miljoen euro en er werken 160 mensen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.