Aalberts draait goed eerste kwartaal

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

2011 is goed begonnen voor Aalberts Industries. Het technologieconcern zag zijn orderpositie verder toenemen, evenals het aantal medewerkers. Over heel dit jaar verwacht het daarom een hogere omzet en winst te kunnen neerzetten dan in 2010. Toen kwam het bedrijf uit Langbroek tot 1,68 miljard euro aan inkomsten en een nettoresultaat (voor amortisatie) van 117 miljoen. Precieze cijfers en voorspellingen heeft Aalberts niet bekendgemaakt.

De divisie Industrial Services zette de groei van eind 2010 door in het begin van 2011. ’Nieuwe projecten zijn gestart met klanten in diverse markten en er is op diverse plaatsen geïnvesteerd in de productie voor nieuwe klantgerichte producten, systemen en processen‘, schrijft Aalberts in een persbericht. ’In de halfgeleider- en automobielindustrie werd de goede trend van de tweede helft van vorig jaar gecontinueerd. Hetzelfde geldt voor de activiteiten ten behoeve van de turbine-industrie in Noord-Amerika. Bij de precisiemachinebouw is een stijgende trend te zien door een toename van het aantal projecten bij klanten.‘

De andere tak van het concern, Flow Control, heeft via kruisverkoop en samenwerkingen zijn marktaandeel vergroot. Daardoor was ook hier het resultaat positief. Wel waarschuwt Aalberts ervoor dat er in een aantal landen nog steeds lastige markten zijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.