Aalberts doorloopt goed derde kwartaal

Alexander Pil, Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het derde kwartaal hebben de activiteiten van Aalberts Industries zich goed ontwikkeld. Het concern – dat slechts om het half jaar cijfers naar buiten brengt – dankt de groei aan ’de solide orderpositie, de actieve marktbenadering met productintroducties en de start van diverse investeringsprojecten‘. Aalberts verwacht voor 2011 een omzet- en winststijging.

De divisie Industrial Services zag dat de markttrend van het eerste halfjaar in bijna alle markten werd voortgezet. Uitzondering is de halfgeleidermarkt die in het derde kwartaal vertraagde. Mede door uitbreidingen bij verschillende klanten hield de automobielmarkt de goede trend vast. Ook de precisiemachinebouw en de turbine-industrie bleven gunstig, terwijl de metalektro-, energie- en defensiemarkten een vergelijkbaar beeld met het eerste halfjaar lieten zien.

Aalberts Flow Control kampte met een wisselend beeld. Regio‘s zoals Duitsland, Frankrijk, Oost-Europa, Scandinavië en de VS waren goed. In de Benelux en Groot-Brittannië waren de omstandigheden uitdagend. Italië, Portugal en Spanje bleven moeilijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.