Aalberts boekt verdere vooruitgang

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

In het derde kwartaal is zowel de omzet als het resultaat van Aalberts Industrie toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het concern realiseerde autonome groei in de beide activiteiten, Industrial Services en Flow Control. Aalberts nam in juli Flamco over en lijfde in september Impreglon in. Beide bedrijven dragen direct bij aan de winst per aandeel.

De marktomstandigheden voor Building Installations in Europa bleven ook in het derde kwartaal in de meeste landen uitdagend. In Noord-Amerika was sprake van een goede ontwikkeling. De focus blijft op verkoop van specifieke productlijnen met groeiperspectief, continue verbetering van de marketing- en verkoopaanpak door intensievere samenwerking en implementatie van de vele efficiencyprojecten.

In het businesssegment Climate Control was sprake van een goede omzet- en resultaatgroei ten opzichte van vorig jaar. De bundeling van de distributie- en verkoopactiviteiten is voortgezet. Tevens is de afgelopen maanden gestart met samenwerkingsprojecten tussen Flamco en de andere activiteiten binnen Climate Control. Het in de eerste helft van 2014 overgenomen Nexus Valve liet een goede ontwikkeling zien en is inmiddels gestart met de verkoop van Europese producten die het systeemportfolio in Noord-Amerika versterken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.