80 banen op de tocht bij Benteler

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Toeleverancier Benteler Automotive heeft het ontslag aangekondigd van ongeveer tachtig medewerkers. De reorganisatie is nodig omdat het bedrijf begin dit jaar zijn contract met Volvo Car Gent verloor. Als het collectief ontslag doorgang vindt, verliest Benteler Automotive een derde van zijn personeel.

De aankondiging komt niet als donderslag bij heldere hemel. Volvo Gent zit zelf in een flinke reorganisatie. De fabriek in Gent legt zich toe op de compacte modellen van de Zweedse autobouwer. Onderdeel van de nieuwe strategie is dat Volvo Gent meer componenten zelf fabriceert. Het heeft zijn toelevernetwerk daarom op zijn kop gezet. Volvo zette een streep door de samenwerking met onder meer Benteler dat voor- en achterassen produceert.

De Benteler-directie startte een zoektocht naar nieuwe opdrachten om de werkgelegenheid te kunnen behouden. Tot nu toe is daar nog niets uitgekomen. Een ontslagronde was daarom onvermijdelijk. De directie blijft wel op zoek naar alternatieven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.