61 miljoen voor iot-beveiliging, voorspellend onderhoud en meer

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

In totaal is 61 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de eerste financieringsronde van de Nationale Wetenschapsagenda: Onderzoek op Routes door Consortia (NWA-ORC). Meer dan tweehonderd onderzoekers en hun teams kunnen werken aan sociale en wetenschappelijke kwesties in nauwe samenwerking met publieke en private partijen. Dit zal plaatsvinden in zeventien consortia. De geselecteerde onderzoeken richten zich op zaken als urgente medische kwesties, zaken die verband houden met jeugd en gedrag, klimaatverandering en onze leefomgeving, maar ook digitale veiligheid en historische kwesties.

Het Intersect-project (een internet van secure things) kreeg 8,2 miljoen euro om de maatschappelijke en technische uitdagingen van cyberprivacy en cybersecurity van het iot aan te pakken. Hiertoe neemt het een volledig nieuw, fundamenteel perspectief in dat veiligheidsonderzoek (bijvoorbeeld ontwerp, verdediging, aanvalsopbouw) combineert met juridische en criminologische benaderingen. De hoofdaanvrager is professor Sandro Etalle van de Technische Universiteit Eindhoven. De drieëndertig partners omvatten een breed scala aan kennisinstellingen, oem’s, mkb’s en publieke organisaties.

Het Primavera-project ontvangt 4,4 miljoen euro om voorspellend onderhoud te onderzoeken met behulp van big data-algoritmen. De hoofdaanvrager is professor Mariëlle Stoelinga van de Universiteit Twente. In een holistische, geautomatiseerde workflow gaan de zeventien consortiumleden betere metingen ontwikkelen door volledig gebruik te maken van het potentieel van slimme sensortechnologie, betere voorspellingen door nieuwe, nauwkeurige algoritmen en betere planning door gebruikersgerichte optimale onderhoudsbeslissingen af ​​te leiden, rekening houdend met organisatorische factoren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.