5g helpt om arbeidsproductiviteit te verhogen

Alexander Pil
Leestijd: 5 minuten

Nederland staat voor een economische uitdaging. Er is een tekort aan arbeidskrachten en tegelijk vertraagt de groei van de arbeidsproductiviteit, de toegevoegde waarde per gewerkt uur. De introductie van 5g kan helpen om de productiviteit verder op te hogen, stelt ABN Amro. Bedrijven krijgen namelijk de mogelijkheid meer apparaten sneller met elkaar te laten communiceren en veel data te verwerken. Dit biedt bijvoorbeeld in de industrie, transport en de landbouw kansen om bestaande experimenten meer schaal te geven. Het is wel van belang om nu al op de komst van 5G voor te sorteren, waarschuwt de bank.

Er zijn legio mogelijkheden om stilstand van de groei in arbeidsproductiviteit te voorkomen. Veel van die toepassingen zitten momenteel in een experimentele fase. De nieuwe generatie mobiele netwerken 5g maakt het mogelijk om die toepassingen naar een volgende fase te brengen, mits dit goed wordt benut.

Met die grote zakelijke potentie verschilt 5g van zijn voorgangers, die vooral het leven van consumenten gemakkelijker maakten, aldus ABN Amro. Hoewel fervente datagebruikers onder de consumenten zeker oren hebben naar een nog sneller abonnement, biedt 5g vooral kansen voor de zakelijke markt. Het gaat dan vooral om de ontwikkeling van technologieën waarbij grote hoeveelheden data moeten worden verwerkt. Sonny Duijn, sectoreconoom bij ABN Amro: ‘Immers kunnen dankzij 5g veel meer data worden verwerkt met hogere up- en downloadsnelheden. Bovendien kunnen veel meer apparaten dan nu tegelijkertijd informatie uitwisselen via het mobiele internet, waarmee iot-toepassingen worden ondersteund.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.