45 miljoen voor kenniswerkers in tweede ronde

Leestijd: 1 minuut

Vlak voor Kerst heeft Senternovem nog eens 51 kenniswerkersprojecten goedgekeurd. In naam van de ministeries van EZ en OCW investeert het 45 miljoen euro in de Nederlandse R&D-gemeenschap. In totaal krijgen 539 kenniswerkers voor anderhalf jaar onderdak bij Grote Technologische Instituten, TNO en universiteiten, terwijl zij in dienst blijven van hun commerci√ęle werkgever. Daarnaast kunnen nog eens 55 jonge onderzoekers en ontwerpers aan de slag bij kennisinstellingen. In de eerste ronde van de kenniswerkersregeling honoreerden ministers Van der Hoeven (EZ) en Plasterk (OCW) al 128 projecten voor in totaal 134,3 miljoen euro.

Opnieuw profiteren flink wat hightechbedrijven van de subsidieregeling annex crisismaatregel. Toegekende projecten hebben als penvoerder onder meer Assembléon, Fei, Nedcar, NXP, Océ, OTB Solar, Philips, Scheuten, Singulus Mastering, Solland Solar, ST-Ericsson en Topic. Op de site van Senternovem staat een complete lijst van de tweede tender.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.