3T lanceert flexibele motorsturing

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

3T brengt een vierde component voor klantspecifieke oplossingen op de markt. Na Mint, Pepper en Pythonview lanceert het Enschedese designbureau nu Viper. ‘Viper is een ingrediënt voor flexibele motorsturingen’, legt 3T-coo Norbert Beltman uit. ‘De combinatie van een krachtige processor met zeer efficiënte powerelektronica maakt het ideaal om flexibele oplossingen te realiseren voor het aansturen van allerlei typen motoren zoals BLDC, PMSM, IPM en stappenmotoren.’

Viper bestaat uit een krachtige processor, een intelligente fet-driver en een discrete eindtrap waarmee in de basisuitvoering tot 1 kW kan worden geleverd aan motoren met permanente magneten bij een voedingspanning tot 28 V (40 V piek). Het concept is schaalbaar en kan ook voor andere spanningen en vermogens worden ingezet zoals 3T deed voor de motor control unit van het Solarteam Twente.

Een voordeel van de krachtige processor in Viper is de mogelijkheid om klantspecifieke functies toe te voegen aan de motorcontroller. Dit kunnen motioncontrolfuncties zijn, maar ook diverse andere zaken zoals logging van gebruiksomstandigheden of foutcondities, opslaan van instellingen die het gedrag van het product bepalen, de mogelijkheid om software-updates te laden of extra sensoren uit te lezen. Hierdoor ontstaat een maatwerk product (met vaak een enkele processor) zonder de noodzaak om basisfuncties (zowel software als hardware) opnieuw te hoeven ontwerpen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.