3D Systems neemt Layerwise over

Alexander Pil
5 september 2014

Het Amerikaanse 3D Systems heeft Layerwise ingelijfd. Dat Leuvense bedrijf levert 3D print- en productiediensten van metalen componenten. Layerwise produceert die onderdelen op zijn eigen lijn van 3D-metaalprinters voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaartsector, hogeprecisieonderdelen voor industriële applicaties, en medische en dentale componenten. Layerwise blijft verder werken onder het leiderschap van oprichters Jonas Van Vaerenbergh en Peter Mercelis. Financiële details van de transactie zijn niet vrijgegeven.

‘We zijn verheugd dat we onze eigen direct metal-technologie en -processen kunnen integreren in 3D Systems’ leidende product- en dienstenportfolio’, zegt Van Vaerenbergh, een van de oprichters van Layerwise. ‘3D Systems’ cultuur van continue innovatie die teruggaat tot Chuck Hull, de uitvinder van de eerste 3D-printtechnologie, en hun toewijding om direct metal 3D technologie en medische toepassingen verder uit te bouwen, maakt van hen de ideale partner en versterkt ons gecombineerd groeipotentieel.’

Layerwise ontwerpt en bouwt zijn eigen 3D-metaalprinters sinds 2008. Zijn powder-to-solid-metaalprinters kunnen functionele metalen onderdelen produceren in grote oplages. De printers leveren een materiaaldichtheid van 99,98 procent en evenaren hiermee conventionele metallurgische mechanische eigenschappen. Tegelijkertijd bieden ze substantiële gewichtsreductie, aldus Layerwise. Deze mogelijkheden en capaciteiten hebben geleid tot de snelle marktacceptatie van de Layerwise-producten en -diensten.