3D-sensor Fanuc scant bak bulkonderdelen in twee seconde

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Om onderdelen in productie te brengen, moet een operator nog dikwijls manueel de stukken uit een opslagbak halen en juist positioneren. Op de Techni-Show in de Jaarbeurs van Utrecht presenteert Fanuc Benelux volgende week zijn 3D Area Sensor. Een nieuw visiesysteem dat het bin picking-proces volledig automatiseert.

De sensor herkent niet-geordende werkstukken driedimensionaal in een krat of bak en zorgt ervoor dat de robot ze op de meest accurate manier kan opnemen. Deze 3D Area Sensor hangt op een vaste positie boven de opslagbak waar twee camera’s de opslagbak scannen in de breedte, hoogte en diepte en een dieptezicht creëren. De sensor maakt op twee seconden tijd een 3D-kaart van de bak.

De software van de 3D Area Sensor is voor de gebruiker gemakkelijk in te stellen. En omdat detectie en handling volledig zijn geïntegreerd, laat de software het bin picking-proces tot 50 procent sneller verlopen, aldus Fanuc. Want terwijl de robot het onderdeel op de productieband of in de machine positioneert, scant de sensor tegelijkertijd de opslagbak opnieuw. Voor bedrijven die bulkonderdelen gebruiken, betekent dit een aanzienlijke tijdwinst en kostenbesparing.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen