3d printen metaal van lab naar fab

Alexander Pil
Leestijd: 8 minuten

In tweeënhalf jaar tijd van helemaal niets naar een industrieel 3d-printsysteem voor metaal met drie aansprekende launching customers. Additive Industries heeft er geen gras over laten groeien. En de ambities gaan verder. Het Eindhovense bedrijf wil ook de zeer veeleisende automotive-industrie veroveren.

Mark Vaes begint zijn presentatie op High-Tech Systems 2016 met een foto van zijn kantoor op zijn eerste werkdag. Het beeld uit september 2013 toont een casco ruimte met wat laatste stukadoorspullen aan de ene kant en een stapel gipsplaten aan de andere kant. ‘Het is symbolisch voor waar Additive Industries op dat moment stond’, zegt het technisch brein van het Eindhovense bedrijf. ‘We hadden plannen en ambities, maar verder hadden we nog helemaal niets. Geen personeel, geen faciliteiten, zelfs geen laptop. Ik bracht mijn eigen laptop mee van huis en we leenden een paar stoelen van de buren. Maar het laat ook zien dat Additive Industries met een schone lei kon beginnen.’

De eerste taak was om het doel van de onderneming goed te definiëren. Additive Industries wilde een machine maken die via additive manufacturing metalen componenten kon produceren voor industrieel gebruik. Of dat nog niet genoeg uitdaging was, gaf het bedrijf zich slechts tweeënhalf jaar de tijd. Q1 2016 was de zeer ambitieuze deadline.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.