30 miljoen voor regiodeal Twente

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor een regiodeal met Twente. De investering is bedoeld voor de aanpak van verschillende opgaven: uitbouwen van de Twentse topwerklocaties, een slimme maakindustrie 4.0, een toekomstgerichte arbeidsmarkt en de transitie naar een circulaire economie. Doordat de samenwerkende partners in Twente als cofinanciering minstens eenzelfde bedrag beschikbaar stellen is de regio in staat haar vakmanschap, kennis en technologie met kracht verder te ontwikkelen, denken alle deelnemende partijen.

Binnen het programma van deze regiodeal zijn elf projecten benoemd waar Twente de komende tijd samen met de Rijksoverheid aan werkt. De Universiteit Twente is een van de partijen in deze deal en heeft de volgende projecten aangevraagd:

Advanced Manufacturing Program – dit programma draagt bij aan snelle adaptatie van technologieën en transformatie in de maakindustrie, waaronder herontwerp van het productieproces. Het onderzoeksinstituut Fraunhofer Project Center speelt hierin een centrale rol. Met dit programma wordt onder meer de groei van innovatieve technologische bedrijven en startups beoogd in Oost-Nederland.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.