30 miljoen voor automotivestarters

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Nog dit jaar kunnen de eerste start- en scale-ups in slimme mobiliteit en groene technologie een beroep doen op het nieuwe Automotive Incubator Fund. Dat zeggen Herm Verbeek en Anton Wolthuis in Eindhovens Dagblad. Met het Helmondse Shift2start beheren zij de pot van dertig miljoen euro, bijeengebracht door bedrijven en private investeerders. Dit geld gaat voor een deel ook naar opstartfabrieken, waar de start- en scale-ups de stap van prototype naar volume kunnen maken.

Verbeek en Wolthuis zijn geen onbekenden in het Nederlandse automotive-circuit. Ze hebben samen bijna zestig jaar ervaring en een groot netwerk opgebouwd in het wereldje. De twee werkten eerder onder meer samen bij Automotivenl, waar ze al verschillende bedrijven met raad en daad terzijde hebben gestaan. Toen de sectororganisatie van overheidswege een andere koers moest gaan varen, besloten ze voor zichzelf te beginnen.

Met het twee jaar geleden opgerichte Shift2start screenen Verbeek en Wolthuis de aanmeldingen voor het Automotive Incubator Fund. Een kwart zal de schifting overleven, verwachten de twee. Deze bedrijven, zowel Nederlandse als Duitse, begeleiden ze en brengen ze in contact met de juiste partijen voor hun verdere ontwikkeling. ‘We hebben zelf veel kennis van technologie en industrialisatie, maar we hebben ook een groot netwerk van investeerders en banken’, aldus Verbeek in ED. ‘Ook werken we intensief samen met de universiteiten van Eindhoven en Aken.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.