3 miljoen en strategische partner helpen Imsystems richting massaproductie

Alexander Pil
18 augustus 2021

De Archimedes Drive van Imsystems kan straks grootschalig en wereldwijd worden geproduceerd dankzij een strategisch partnerschap met wereldspeler Linamar. Het Delftse bedrijf haalt bovendien 3 miljoen euro investering op van Finindus, Linamar en Innovation Quarter. De investering ondersteunt de commerciële lancering van de Archimedes Drive. En dankzij het lange-termijnpartnerschap met Linamar, een grote onafhankelijke producent van transmissiesystemen, kan Imsystems serieus opschalen richting massaproductie.

Het Canadese Linamar gaat Imsystems helpen met de productie van zijn transmissiesystemen.

De robotica ontwikkelt zich razendsnel en toch zijn de transmissiesystemen de afgelopen vijftig jaar nauwelijks veranderd, stelt Imsystems. Daardoor blijven robots tot op heden relatief zwaar, complex, oncontroleerbaar en kostbaar. Met de Archimedes Drive claimt Imsystems de eerste grote doorbraak in transmissiesystemen in een halve eeuw te verwezenlijken. Het hart van de robot functioneert daarmee veel nauwkeuriger, waardoor kracht stukken efficiënter wordt overgebracht, in een compacter formaat en tegen lagere kosten, aldus het Delftse bedrijf. Met deze drive moet een productierobot tot 40 procent meer werk kunnen leveren in dezelfde tijd.

Linamar zet zijn ingenieursteam in om Imsystems bij te staan bij het ontwikkelen, testen en produceren van de drives. Het Canadese bedrijf investeert in het opzetten van productielijnen voor de productie en assemblage van de gepatenteerde drives, van kleine batches tot massaproductie. Dit partnerschap biedt Imsystems op lange termijn de nodige ondersteuning, middelen en geloofwaardigheid om een betrouwbare partner te worden voor grote producenten van robotica over de hele wereld.