2getthere bouwt bruggenhoofd naar Azië

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

De Utrechtse agv-specialist 2getthere heeft een joint venture opgericht met SMRT, het grootste ov-bedrijf van de regio Singapore. De gezamenlijke onderneming, 2getthere Asia gedoopt, gaat de ontwikkeling, de levering, de exploitatie en het onderhoud verzorgen van geautomatiseerde personenvervoersystemen voor klanten in de stadstaat en heel Azië. Als onderdeel van de krachtenbundeling demonstreren de Utrechters in Singapore de nieuwe en verbeterde functies van hun derde generatie voertuig voor het snelvervoer van groepen (group rapid transit, grt).

De nieuwe generatie grt kan maximaal 24 personen per voertuig vervoeren en maximaal achtduizend passagiers per uur in één richting. 2getthere is actief bezig om de automatische voertuigen te integreren met ander verkeer, onder meer door participatie in verschillende Nederlandse en internationale onderzoeksprojecten. De joint venture zal zowel volledig geautomatiseerde als gemengde projecten gaan aanbieden in Singapore en omgeving.

Via de samenwerking met SMRT wordt 2getthere meteen een sterke speler in het Verre Oosten. ‘We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met SMRT om onze systemen verder op de markt te zetten in Azië, een werelddeel waar innovatief vervoer de komende jaren een hoge vlucht gaat nemen’, zegt ceo Carel van Helsdingen. ‘Voortbouwend op ruim 25 jaar technologische ontwikkelingen en ervaring door meerdere projecten over de hele wereld zijn we met onze technologie in staat om de efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid van het vervoersnetwerk te optimaliseren.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.