2D-Cad-pakket Dassault uitgegroeid tot officieel product

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Dassault Systèmes maakt bekend dat Draftsight officieel beschikbaar is. Deze 2D-Cad-software is gratis te gebruiken door Cad-professionals, studenten en docenten. Sinds de lancering als bètaversie voor Windows in juni 2010 hebben al meer dan vierhonderdduizend gebruikers het pakket gedownload. Naar aanleiding van de feedback die het kreeg, heeft Dassault veel verbeteringen en updates aangebracht. Er zijn inmiddels ook bètaversies voor Linux en Mac OS.

Met Draftsight kunnen gebruikers DWG-bestanden maken, bewerken en bekijken. Dassault heeft een interactieve webomgeving opgezet waar gebruikers vragen kunnen stellen, ervaringen kunnen delen en lesmaterialen kunnen inzien. Veel verbeteringen in de officiële Draftsight-release komen voort uit reacties in deze community. Zo heeft Dassault ondersteuning voor Api‘s ingebouwd. Hiermee kunnen gebruikers add-on-programma‘s voor Draftsight schrijven in onder meer C++. Ook kunnen ze eigen helpbestanden maken in een taal naar keuze. Verder heeft Dassault het mogelijk gemaakt om systeemvariabelen direct vanaf de commandoregel in te stellen en te wijzigen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen