29 nieuwe fabs stimuleren uitgaven chipapparatuur

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Halfgeleiderfabrikanten spannen zich in om het wereldwijde chiptekort aan te pakken. Tegen het einde van dit jaar zijn ze begonnen met de bouw van negentien nieuwe grootschalige fabrieken. In 2022 gaat de schop de grond in voor nog eens tien. Dat schrijft Semi in zijn driemaandelijkse World Fab Forecast-rapport. De totale uitgaven voor apparatuur voor deze 29 fabrieken zullen naar verwachting de 140 miljard dollar overschrijden, en dat bedrag zou nog kunnen groeien, aangezien chipmakers mogelijk nog meer nieuwe faciliteiten nodig hebben.

Van de halfgeleiderfabrikanten die dit jaar met de bouw van nieuwe fabrieken beginnen, zullen velen pas in 2023 beginnen met het installeren van apparatuur, aangezien het tot twee jaar duurt om die fase te bereiken. Sommigen zouden wellicht al in de eerste helft van volgend jaar kunnen beginnen met de inrichting.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.