26 procent minder winst voor Applied Materials voor tweede kwartaal 2008

Silvia Stegeman
Leestijd: 1 minuut

Applied Materials heeft over het tweede kwartaal van 2008 tegenvallende cijfers bekend gemaakt. De nettowinst bedroeg 192 miljoen euro, een daling van 26 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde met 15 procent naar 1,37 miljard. De cijfers komen door het onzekere klimaat. ’s Werelds grootste producent van halfgeleiderapparatuur moest daardoor zijn verwachtingen voor het huidige kwartaal naar beneden bijstellen.

Er werden nieuwe orders genoteerd ter waarde van zo´n anderhalf miljard euro, wat 9 procent lager is dan in dezelfde periode van vorig jaar en 3 procent lager dan het eerste kwartaal van het lopende boekjaar. Met name de siliciumdivisie van Applied deed het slecht, met verkoopresultaten ter waarde van 805 miljoen ten opzichte van 1103 miljoen in het eerste kwartaal van het voorgaande jaar. De afdeling Display deed het beter met een lichte stijging van 20 miljoen ten opzichte van vorig jaar en kwam uit op 125 miljoen euro. Met 53 miljoen euro kwamen de verkoopresultaten van de divisie Energie en Milieutoepassingen ook hoger uit dan de 27 miljoen van hetzelfde kwartaal van 2007.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.