247Tailorsteel bouwt nieuwe fabriek in België

Alexander Pil
15 juni 2022

247TailorSteel gaat zijn activiteiten in Europa verder uitbreiden. Het is nog minder dan een jaar geleden dat het bedrijf de bouw van zijn vierde fabriek heeft aangekondigd. Deze zal in september 2022 volledig operationeel zijn. Vandaag kondigt 247Tailorsteel de bouw van de eerste productiefaciliteit in België aan, de vijfde in totaal.

De vestiging in Hooglede is de vijfde fabriek van 247Tailorsteel.

De nieuwe productiefaciliteit wordt gebouwd in Hooglede, nabij Roeselare en zal initieel een capaciteit van vier lasersnijmachines, drie buislasers en vier kantbanken hebben. De fabriek beslaat 17 duizend vierkante meter op een terrein van ruim 30 duizend vierkante meter en zal uiteindelijk aan 250 medewerkers werk bieden. Gefaseerd zal het machinepark in Hooglede groeien naar twaalf lasersnijmachines, tien buislasers en twaalf kantbanken. De bouw start naar verwachting in de tweede helft van 2022 en is in het najaar van 2023 volledig in gebruik.

Deze stap draagt bij aan de groeiambitie van 247Tailorsteel en versterkt zijn positie in de markt. Hierdoor verstevigt het zijn lokale aanwezigheid en komt het doel om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen steeds dichterbij. Dankzij de opening van deze nieuwe locatie kan 247Tailorsteel zijn klanten in België en Noord-Frankrijk nog meer gemak bieden en zijn producten sneller leveren.