23 miljoen voor publiek-private samenwerkingen in hbo en mbo

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Fontys Hogescholen en de Han krijgen samen de komende vijf jaar een subsidie van 1 miljoen euro per jaar voor de oprichting van hun automotive centre of expertise. Het ROC Ter AA in Helmond en het Zadkine in Rotterdam gaan soortgelijke centra oprichten op mbo-niveau. Hiervoor krijgen zij elk vier ton per jaar. De centra moeten een netwerkrol gaan vervullen tussen het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen. De centra van Fontys/Han en van het ROC Ter Aa zullen op de High Tech Automotive Campus in Helmond worden gevestigd.

De subsidie is onderdeel van een landelijk initiatief dat uiteindelijk tot drie hbo-expertisecentra en vier zogenaamde centra voor innovatief vakmanschap voor het mbo moet leiden. Naast automotive wordt er rond waterkennis in Noord-Nederland een hbo-centrum opgestart. Rond chemie komen er in Limburg een hbo- en een mbo-centrum en rond Arnhem nog een mbo-centrum. In totaal trekken de ministeries van EL&I en OCW hier 23 miljoen euro voor uit. De projectpartners leggen zelf nog eens hetzelfde bedrag bij. Op den duur moeten de centra zelfvoorzienend worden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.