2021 recordjaar voor Festo

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Festo heeft voor boekjaar 2021 de hoogste omzet in zijn geschiedenis behaald. Na een dubbelcijferige omzetgroei van zoā€™n 18 procent tot 3,36 miljard euro begon het Duitse bedrijf het eerste kwartaal opnieuw met een dubbelcijferige orderintake. Dit plaatst Festo in een goede uitgangspositie om in 2022 op volle kracht door te gaan met zijn strategische oriĆ«ntatie op digitalisering en duurzaamheid. Het bedrijf verwacht ook onder de huidige moeilijke geopolitieke omstandigheden verdere groei.

De machinebouw profiteert zeer sterk van de oplevende wereldeconomie en industriĆ«le productie. Festo groeide in 2021 in vrijwel alle regioā€™s met dubbele cijfers. Met name China, India en andere Aziatische landen zorgden voor wereldwijde groei, ondanks aanhoudende problemen met de toeleverketen en knelpunten in elektronische componenten. Massale investeringen in de halfgeleider- en elektronica-industrie, digitalisering, nieuwe mobiliteit, de life-tech en biotech/farmaceutische industrie, evenals solide investeringsactiviteiten in de voedingsindustrie, vormen de basis voor Festoā€™s sterke groei met automatiseringstechnologie.

Veel hogelonenlanden zijn begonnen hun productie terug naar huis te halen. Hier is automatisering de sleutel om de prijzen op een stabiel niveau te houden en industrieƫn concurrerend en duurzaam te maken. Dit alles gecombineerd met een zo laag mogelijke CO2-voetafdruk van de automatiseringscomponent tot de fabriekstechnologie, en het daadwerkelijke productieproces tot het eindproduct en de distributie en infrastructuur.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.