2020 topjaar voor ASML

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Zelfs de coronacrisis kan de groei van ASML niet stuiten. In de laatste drie maanden steeg de omzet met kwartaal-op-kwartaal met zo’n 7,5 procent naar 4,25 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 1,35 miljard euro, ruim een kwart boven het resultaat van Q3.

Met het prima vierde kwartaal bereikt ASML een jaaromzet van 13,98 miljard euro. Dat is een stijging van maar liefst 18 procent ten opzichte van 2019. Ook de nettowinst schoot verder omhoog. Onder de streep hield ASML in 2020 3,55 miljard euro over. Dat is 37 procent meer dan het jaar ervoor.

‘Onze omzet in het vierde kwartaal is hoger dan onze verwachting. Dit was voornamelijk te danken aan extra duv-zendingen en upgrademogelijkheden’, aldus ASML-topman Peter Wennink. ‘We hebben negen euv-systemen verscheept, van acht daarvan hebben we de inkomsten in het vierde kwartaal kunnen meenemen. De totale netto-omzet voor het jaar bedroeg bijna 14 miljard euro, inclusief 4,5 miljard van 31 euv-systemen. Voor ASML was 2020 een jaar van sterke groei, zowel in omzet als in winstgevendheid.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.