2020 brengt 17 procent groei voor robots en drones

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De wereldwijde uitgaven aan robotsystemen en drones stijgen dit jaar naar 128,7 miljard dollar, een groei van 17,1 procent in vergelijking met 2019. Dat voorspelt onderzoeksbureau IDC. Voor 2023 verwacht de marktresearcher een omzet van 241,4 miljard dollar. Dat betekent een gemiddelde jaarlijkse groei van bijna 20 procent. Met 112,4 miljard is de robotmarkt beduidend groter dan de dronesector. Maar in die laatste zit wel meer groei: 33,3 procent over de genoemde periode, tegen 17,8 procent voor robots.

‘Softwareontwikkelingen behoren tot de belangrijkste trends die momenteel de robotindustrie vormen. Aanbieders van oplossingen integreren geleidelijk aanvullende softwaregebaseerde, vaak cloudgebaseerde, functionaliteiten in hun roboticasystemen. Een voorbeeld is een activabeheertoepassing om de prestaties van de robotsrealtime te bewaken’, zegt IDC-marktanalist Remy Glaisner. ‘Even belangrijk is de opkomende trend die wordt aangedreven door ‘softwaregedefinieerde’ mogelijkheden voor robotica en droneoplossingen. Het doel is om systemen mogelijk te maken die verder gaan dan de limieten die worden opgelegd door de hardware. Dit levert een geheel nieuwe set van commercieel interessante toepassingen op.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.