2018 goed, 2019 omzetval voor Picanol

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Picanol heeft in 2018 een geconsolideerde omzet geboekt van 667 miljoen euro. Dat is een daling met 3 procent ten opzichte van recordjaar 2017. Onder de streep kon het Ieperse concern 111 miljoen euro bijschrijven. Een jaar eerder bedroeg de nettowinst nog 102 miljoen euro.

De weefmachinedivisie kende na het absolute recordjaar 2017 opnieuw een uitstekend jaar, stelt Picanol. Op basis van het goed gevulde orderboek eind 2017 realiseerde die tak een sterke eerste jaarhelft, waarbij de hoge vraag naar kwaliteit en technologie voor een sterke verkoop zorgde. In de tweede jaarhelft zorgde toenemende geopolitieke onzekerheid op de markten voor een vertraging in de vraag naar weefmachines.

Ook de divisie Industries kende een goed jaar, voornamelijk dankzij de sterke aangroei van nieuwe projecten. De divisie blijft zo bijdragen tot de groeiende diversificatie van de groep door volop in te zetten op gietstukken en mechanische afwerking (Proferro), controllercompetenties (Psicontrol) en precisieonderdelen (Melotte). Industries bleef in 2018 ook zijn machinepark verder moderniseren om zo efficiëntie en kwaliteit te verhogen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.