2017 nieuw recordjaar voor Picanol

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In lijn met de prognoses realiseerde Picanol over het volledige boekjaar 2017 een geconsolideerde omzet van 689 miljoen euro. Dat betekent een omzetstijging van 8 procent in vergelijking met 2016, het beste jaar uit de geschiedenis van de groep. De divisie Weaving Machines kende in 2017 opnieuw een absoluut recordjaar. De stijgende vraag naar kwaliteit en technologie zorgde voor een sterke verkoop – voornamelijk in Azië – en leidde tot een verdere groei van het marktaandeel in heel wat landen en weefselsegmenten. Dit zorgde ervoor dat Picanol in 2017 een recordaantal weefmachines in de markt heeft gezet. De verkoop van wisselstukken en accessoires volgde de positieve tendens van de weefmachines.

Ook de divisie Industries (Proferro, Psicontrol en Melotte) kende een sterke omzetgroei in diverse marktsegmenten en leverde een toenemende bijdrage aan de omzet van de groep. Anderzijds drukten stijgende materiaalprijzen en een hoger aandeel onderaanneming versus eigen productie op het resultaat. Binnen Industries blijft Proferro verder zijn machinepark moderniseren om zo de rentabiliteit en de productiecapaciteit te verhogen.

Onder de streept boekte Picanol in 2017 een nettowinst van 102 miljoen euro. In 2016 bedroeg de winst nog 120 miljoen euro. Dat verlies komt op het conto van Tessenderlo dat in 2016 nog 31,3 miljoen euro bijdroeg. In 2017 was dat gedaald naar 10,1 miljoen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.