200 zware Daf-trucks op weg naar Colombia

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Daf heeft tweehonderd heavy duty-trucks verscheept naar Colombia. Het is de grootste Zuid-Amerikaanse order ooit voor de vrachtwagenbouwer. Het gaat om 3-assige CF 6×4-trekkers voor het transport van onder meer bier, frisdrank en tropisch fruit in onherbergzame gebieden.

De gefaseerde levering van de tweehonderd Daf-trucks volgt op een uitgebreide test die opdrachtgever Grupo Prodes met de CF uitvoerde. ‘Onze vloot omvat allerlei verschillende merken en chassisvarianten. Daardoor hebben we veel vergelijkingsmateriaal. Qua betrouwbaarheid, efficiency, wendbaarheid en chauffeurscomfort blijkt de CF toch echt een klasse apart’, stelt Federico Medina, directeur transport bij de Grupo Prodes. ‘We zijn zo overtuigd van de kwaliteiten van dit voertuig dat we onze initiële order van honderdvijftig trucks zelfs hebben verhoogd naar tweehonderd.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.